неделя, 1 април 2012 г.

Finished in March

Здравейте!

Затрупана съм от работа и блогът ми пострада от липса на внимание в последните дни, но ще се опитам да се реванширам през април.
От този месец започвам нова рубрика за изразходвани до край продукти. За хора като мен, които купуват огромни количества козметика всеки месец, изхабяването на нещо е голямо постижение! Голям фен съм на месечните постове с любими продукти и това ще е моят малко по-различен начин да ви ги показвам. В крайна сметка щом нещо е свършило, значи ми е харесало :) Пък и по този начин се надявам да се стимулирам да използвам повече от продуктите, които имам, вместо само да добавям нови попълнения :)

Започвам от ляво на дясно от горния ред:

1. Lush Glögg Shower Gel
Имам проблем с душ-геловете. Обожавам нови миризми и понеже рядко ползвам лосиони за тяло, винаги си купувам душ-гелове. Току-що проверих в банята и в момента имам точно 7 (седем!), така че изразходването на цяла опаковка е постижение.


Историята ми с Glögg (Гльог) е много специална - самата напитка е скандинавска и когато прекарах една зима в Швеция преди няколко години я пийвах с удоволствие. Чиста сантименталност ме накара веднага да помириша душ-гела в магазина и естествено нямаше как да не се прибера с най-голямата разфасовка от 250 гр. Цяла зима ми сгряваше душата и ми припомняше хубави спомени. Иначе като консистенция не е нищо кой знае колко особено - обикновен душ-гел без особени хидратиращи или омекотяващи свойства (тук можете да видите, че и Ида не е в екстаз в това отношение), но омагьосващият му аромат на вино, канела, подправки и носталгия ще ме карат всяка зима да се връщам в Лъш. Може да се използва и като шампоан - измива хубаво, въпреки че малко пресушава и уханието остава в косата цял ден.

2. Yoghurt of Bulgaria Sensitive Probiotic Renewing Hand Cream
Страхотен крем за ръце! Хидратира прекрасно кожата дори през зимата без да оставя мазен филм и ухае много приятно. Винаги съм искала да подкрепям родните производители на козметика, но често са ме отказвали със съмнително качество или кофти опаковки. Тази линия обаче изглежда добре и получава възторжени отзиви по форумите - ще се радвам да споделите, ако имате опит с някой от другите им продукти. 75 мл за скромната цена от около 3 лв и да, винаги разрязвам опаковките по този начин, за да използвам продукта до край :)
3. The Body Shop Vitamin C Daily Moisturizer
Купих този крем от Германия преди известно време (заедно с ексфолианта от същата серия), точно когато променяха опаковките на тази серия и съответно старите бяха намалени. Това беше първият ми опит с козметиката за лице на Body Shop и бях много ентусиазирана, още повече че ми е много трудно да намеря не-мазен дневен крем за лице със слънцезащитен фактор (приемам предложения!). 

Не бих могла да кажа, че съм кой знае колко впечатлена от този крем (както и от ексфолианта между другото). Не забелязах никакво подобрение във вида на кожата ми (трябваше да е озарена), нито пък особено гладкото и приятно усещане, което оставят някои кремове. Да, хидратира достатъчно и попива бързо, но в същото време идва една идея по-мазен и съответно за мен е подходящ за по-студено време. С две думи - не бих го купила отново, защото за цената си не е нищо особено.

4. Avon Light & Luminous Cool Shimmers

Честно казано не помня кога купих този озаряващ руж - беше много, много отдавна! Но видях в новия каталог на Ейвън нещо подобно и се чудя дали да не го поръчам с надеждата, че ще прилича на това.Това е единственият руж чието дъно съм видяла през живота си. Има много приятен розово-прасковен цвят, когато се "загребе" от всички цветове едновременно и чудесен блясък. Озарява страхотно скулите и моментално придава приятен свеж вид. Опасявам се, че вече отдавна не се намира и в тази връзка може би не съм много полезна, но просто не можех да не го похваля. 

5.  Nuxe Crème Fraîche Concentrée de Beauté Suractivée
Този крем не случайно се нарича "крем фреш" - наистина е като пухкава сметана, която се разтапя по кожата и я оставя мека и хидратирана. Аз лично имам комбинирана към мазна кожа и го ползвах нощем, защото обичам много леки кремове за през деня. Нанасянето му е истинско удоволствие, ароматът - по-скоро землист, не парфюмиран, натурален и приятен. Има дни, в които кожата ми е просто нещастна - безжизнена, дехидратирана и повяхнала и в такива дни с удоволствие вечер нанасях този крем, а сутрин се събуждах с подхранено, свежо и "сочно" лице. Моят е емулсията за нормална кожа, а има и по-тежък вариант за суха и много суха кожа - цената и на двата е около 60 лв за 60 мл, има и шпатулка в кутията. Горещо препоръчвам за дехидратирани кожи.
6. Lush Ultrabland Face Cleanser

Ultrabland не е за хора, които не обичат да експериментират с продукти. Лъш го определят като богат, мазен почистващ крем и са съвсем прави. Купих го от Швеция (ще забележите по надписите :)) през зимата, когато зверски северен вятър брулеше горката ми кожа, но се оказа съвсем подходящ за всяко време. Представлява мазничка кремообразна паста с много приятна миризма на мед и малко цветя и буквално разтваря грима и нечистоиите от лицето. Нанася се с пръсти и се масажира в кожата добре, а след това се отстранява с влажно тампонче за грим. 
Макар кожата ми да е склонна към омазняване и пъпчици, не съм имала никакви проблеми с Ultrabland - никаква тежест, никакви запушени пори - само идеално почистено лице. Вероятно не е случайно, че на много места вече чета, че почистването с масла е по-добро за мазните кожи, защото разтваря мръсотията и балансира без да пресушава и по този начин да стимулира прекомерното омазняване. Сваля перфектно фон дьо тен и дори спирала, но за моите очи е малко мазничък. С удоволствие бих си го купила пак, но нямам идея на каква цена е в тукашния магазин.

7 коментара:

  1. И аз имах този хайлайтър на Ейвън, ама не бях очарована и го хвърлих дори непреполовен... Ама то няма как понякога :D Скоро не съм привършвала грим - пълна разсипия :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много интересна публикация! Този крем на Нюкс определено ме заинтригува, бих го пробвала с удоволствие. :)

      Изтриване
  2. :))) Мислех си, че съм единствената, която прави това с кремовете за да измъкне и последната капка от тубата :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава публикация :) Определено ме заинтригува дегримьора на Lush и следващият път, когато имам път към магазина им ще го погледна :)

    ОтговорИзтриване
  4. И на мен ми хареса публикацията, перспективата й е много интересна :) Впечатли ме почистващия крем, но не съм сигурна, че ще ми хареса нещо подобно, като си го сложа на лицето..

    ОтговорИзтриване
  5. И на мен този руж(на мен ми седи като руж) ми беше много любим, но го изпуснах и стана на сол... ще погледна новия, дано да е също толова хубав!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз така си режа опаковкити и мислех,че съм единствената в света,толкова скръндза,че да не изпусне 5 мазания повече.От къде купувате Yoghurt of Bulgaria,никъде не съм го срещала.Някой ако има идея-интернет или магазин във Варна?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...