вторник, 15 март 2016 г.

Just tried: Bourjois City Radiance Foundation + Radiance Reveal Concealer

Привет, прекрасни!

Бързам да ви споделя впечатленията си от новите продукти на Буржоа, които нетърпеливо чаках и издирих веднага щом се появиха по магазините. Това ми бяха и две от общо трите позволени покупки през #nobuyfebruary - едномесечната ми почивка от пазаруване на козметика, която правя за втори път и ми се отразява страхотно. Не само на бюджета, но и на акъла, който лесно губя по разни красиви неща :)

Та, по същество!



City Radiance (30 мл за около 26 лв в Ремедиум, Lilly и DM (вече имат щандове на Буржоа!)) е с много удобна компактна опаковка, средна покривност и гъстичка консистенция. Някакси ми е необходимо малко по-голямо количество продукт, отколкото ползвам по принцип, защото се разнася с малко повече усилия. Ако очаквате „radiance”, както казва името, т.е. по-хидратиращ продукт с по-„влажен“ вид, то това не е правилният фон-дьо-тен за вас. Този няма “dewy look” като двата варианта на Healthy Mix, а е по-скоро сатенен – не съвсем матов, но определено е по-скоро близо до мат. Ако имате сухи участъци, City Radiance ще се вкопчи в тях и ще ги подчертае по доста неприятен начин - поне при мен прави така. В този смисъл бих го препоръчала по-скоро за комбинирана и мазна кожа.
Хубавата страна на нещата е, че лъсвам доста късно. Ползвала съм го вече 5-6 пъти и първо реших, че е случайност, но след доста дълъг топъл ден, включващ разходка с количка с бебето (ей това е истинско изпитание за всеки фон-дьо-тен!) бях в съвсем приличен вид, а обикновено челото и носът ми светят от километри :) Не мога да кажа обаче, че издържливостта му е особено впечатляваща - след няколко часа носене сякаш поизчезва от кожата. Въпреки това видът му в края на деня е много задоволителен, особено ако се нанесе с гъбичка тип beauty blender (аз използвам тази на Ebelin от DM). На моята кожа при нанасяне с пръсти или четка стои малко наслоено и неестествено.
Като цяло съм доволна, но не и екзалтирана от няколко ползвания, предстои ми да тествам по-обстойно. Голям плюс е слънцезащитният фактор – SPF 30 и сравнително добрата селекция цветове за светли кожи – аз ползвам 02 Vanilla и ми пасва доста добре, има дори едни тон по-светло. Миризмата е сиииил-на! На нещо парфюмирано цветно, доста натрапчива и на ръба на неприятното, внимавайте ако сте с чувствителен нос.


Bourjois City Radiance foundation in 02 Vanilla (top), Radiance Reveal concealer in 01 Ivory (bottom)
Radiance Reveal (7.8 мл за 17 лв) е коректор с апликатор-гъбка и сравнително редичка консистенция. Обещава да прикрие тъмните кръгове под очите и да хидратира зоната с хиалуронова киселина. За съжаление изборът от 3 цвята се оказа проблемен - аз съм доста бледа и взех най-светлия в гамата (01 Ivory) с идеята, че по-светличко ще озарява, а пък и следващият цвят изглеждаше доста тъмен...
Много обичам хидратиращи и леки коректори за под очите, но този е толкова леко покривен и същевременно светъл и воднист, че тъмните ми кръгове хем прозират под него, хем ми създава онзи неприятен прекалено блед ефект под очите, хем стои някакси сухо. Освен това се събира в гънките за отрицателно време, независимо че задължително фиксирам с пудра. 
Продължавам да го пробвам нанесен по различни начини с надежда, че ще се разберем, но засега е no-go. Миризмата му е също толкова силна като на фон-дьо-тена, предупредени сте.

Успяхте ли вече да пробвате някой от двата продукта?

7 коментара:

  1. Ха! Може и да го пробвам значи, аз наистина очаквах да е супер неподходящ за комбинирана кожа, изненада ме :] А добре и че има 01 ванилията като цвят, Air Mat съм го срещала само до 02, което е супер дразнещо, исках да го пробвам. Хубаво ревю! ;]

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Да, не е лош на по-мазна кожа, но определено не ми е голям фаворит. Пробвай да си отсипеш от някой тестер за проба :)

      Изтриване
  2. Мисля, че ще ги пропусна! Много се надявах фон дьо тена да е по-хидратиращ! И аз уж се мъча да не харча много за козметика тази година. Купих съвсем малко неща, но сред тях много разочарования - Air mat е едното!
    Преди Коледа изкупих света и всичко си ми харесва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен не си струва, особено ако ограничаваш покупките ;)

      Изтриване
  3. Много бях ентусиазирана за коректора, но като го пробвах в аптеката, не ми допадна. Прекалено воднист, а най-тъмният цвят е оранжев -.- ФДТ-ът ми беше любопитен, но след твоето ревю май ще пропусна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, много е воднист! И фдт не е нищо впечатляващо, за съжаление :/

      Изтриване
  4. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...