петък, 22 януари 2016 г.

Exciting products (new and old) - part 2

Прекрасна да е новата година, зайчета!

След необосновано дълга пауза, в която успях да родя бебе (:)))), ето че пристига и втора част на публикациите с най-обща тема "всякакви неща, които харесвам напоследък". Предвид непредвидено дългата почивка между двете публикации, ще има и трета, защото се събра материал! Все някога, в зависимост от успеваемостта на организацията ми в бебе-гледането, ще има и по-идейни и тематични публикации. Засега малко безразборни красоти :)

Моливи за очи H&M Colour Essence (10 лв. в магазините на марката и онлайн)
Когато пробвах тези моливи в магазина, вече знаех, че ще са страхотни! Мен лично ме грабнаха тези два металически нюанса (Come in Third (меден бронз) и Grand Cru (платинено)) - нанасят се като разтопен метал, мазничко и пигментирано, дори разнесени по целия клепач издържат цял ден със съвсем минимално събиране в сгъвката. Буквално носих Come in Third пет дни подред само със спирала, толкова съм влюбена :) Ако още се чудите какво да пробвате от новата козметика на H&M - препоръчвам тези моливи горещо.

 

Червило Rimmel Lasting Finish by Kate nude в цвят 45 (около 6 лв от тук)
Нетипично за мен тази зима съм на нюд вълна и така и не ми дойде много настроение за червени или тъмни червила, дори около Коледа. Това е прекрасно! Освен че ми носи приятни спомени от Братислава, откъдето го купих, е меко, плътно и непретенциозно. Останалите цветове от тази серия за мен са прекалено светли, но може да ви допаднат, ако обичате червила тип "коректор върху устните" :) Освен това отбелязвам, че както всички червила Lasting Finish на Римел мирише доста натрапчиво на нещо сладко. Иначе - в момента е моят go-to nude. Swatch има малко по-надолу.


Manhattan Colour Splash Liquid Lip Tint в цветове 64M Berlin Berry и 94R Red Tulip (8-10 лв. на щандовете на марката)
Стейнове за устни в най-класически вид, които нямат общо с така актуалните в момента течни червила - имат наситен цвят и водниста консистенция, която попива в устните и не помръдва от там. Нанасям сутрин и забравям, само от време навреме добавям балсам за устни, без да повлияе на цвета. Идеални за зимата, когато хем ми се иска малко цвят на лицето, хем не искам нищо да ми пречи да потъна дълбоко в топлия си шал :) Мистериозно червеното изглежда оранжево в опаковката, но на устни си става червено, а berry-то ми е любим акцент към бързи златисти сенки и спирала.



H&M Glow Highlighter (около 7 лв. в магазините на марката)
Имам безумно количество хайлайтъри, но забелязвам, че посягам най-често към течните и кремообразните от тях, особено през зимата, когато кожата е по-суха. Този тук е някаква прелест - бих го определила по-скоро като мус, няма капчица брокатени частици, само красив златисто-розов блясъв със забележителна издържливост на моята мазна кожа. Като че ли не е от обновената им линия козметика, а някакъв прекрасен инцидент и не знам дали и къде още се намира. Ако го мернете някъде - грабнете го! :)


Kerastase Resistance Bain & Soin Premier Therapiste шампоан и балсам (40-50 лв. всеки в салоните, които предлагат марката)*
Рядко пиша за козметика за коса, защото трудно намирам продукти, които да ме въодушевят. Тези се справят чудесно с тънката ми коса, може би защото имат интересна технология на ползване - балсамът се ползва преди шампоана и по този начин подхранва без да утежнява. Миришат страхотно и оставят косата блестяща и съживена, благодарение на екстракт от миротамнус - растение, което може да се съживи дори 10 години след като е изсъхнало при контакт с вода - за доказателство прилагам снимки на моя, който Керастас ми изпратиха, за да експериментирам :) Очевидно идеята е, че косата ви ще живне по същия начин :)


Yves Rocher Low ShamPoo Delicate Cleansing Cream шампоан без пяна (около 6 лв. в магазините на марката, дрогерии Лили или тук)
От марката не го наричат шампоан, а почистващ крем и по същността си е точно това - крем за измиване на коса. Не се пени, а само се втрива в корените и се разнася малко по дължините и се изплаква. Усещането е непривично, все едно си миете косата с балсам, но оставя косата мека, чиста и при мен се справя доста успешно с хвърчащите коси (прословутия frizz). Недостатъци: не става за всяко измиване, аз лично имам нужда да редувам с обикновен пенещ се шампоан и е доста неикономичен - трябва сериозно количество продукт дори за моята сравнително къса коса. Определено продукт, който изисква малко приспособяване, но резултатите при мен са супер.
Пробвалили сте някой от тези продукти? Харесвате ли ги? Трета част се готви! :)
  

*Продуктите са ми предоставени за проба от представители на марката.

12 коментара:

  1. Надявам се да виждам все по-често твои публикации :)

    Много хубави продукти си избрала да покажеш, аз лично не съм пробвала нито един от тях, но хвърлих око на шампоана и балсама. Тук често има промоции на Kerastase и може да ги пробвам :) Така или иначе си нямам любимци точно в момента.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Жени, надявам се да успявам да пиша по-честичко :) Аз така и не съм открила "holy grail" продуктите си за коса, но тези определено са от по-сполучливите ми опити - дано и на теб ти паснат :)

      Изтриване
  2. Първо, честит Филип! Да ви е жив и здрав и много щастлив и умерено послушен ( прекаленото послушание е признак на слаб характер, както викаше дядо ми аахах )! Второ, нов пооост, ще се радвам да пишеш възможно по- често! Трето- супер препоръки, ще отида да разгледам тези моливи със сигурност, щом са толкова добри! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Иде прекрасно :* Дядо ти звучи суперски, допада ми философията му :)Стига Филип да сътрудничи, ще се опитвам да пиша по-честчико - имам муза напоследък :) А моливите наистина си струват, поне тези блестящите със сигурност - мацни на ръчичка и виж, имат много цветове :)

      Изтриване
    2. Ще мацна, със сигурност :) Аз точно такива метални харесвам, само не ми харесва политиката с цените на ХМ и в знак на протест досега нищо тяхно от новата козметика не съм си купувала, но рано или късно ще се предам, то се е видяло.

      Изтриване
  3. Да ти е живо и здраво бебчето :))) Липсваха ми твои постове, ще проверя за шампоаните, защото моята коса звучи като твоята - тънка и омазняваща се, но пък със сухи дължини, чудесно комбо :D

    ОтговорИзтриване
  4. Присъединявам се към отбора на радващите се на публикацията ти и чакащите още такива хиихихи
    Лори праща беззъби усмивки на Филип <3

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, честит бебочко! Много се радвам пак да те чета :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Ани, как съм те пропуснала! Благодаря :) Хайде, чакаме те и теб да се завърнеш някога :) Целувки за малката госпожица!

      Изтриване
  6. Еха, честит бебочко! Много се радвам пак да те чета :*

    ОтговорИзтриване
  7. Честито бебе! :)
    Много се радвам, че открих блога. Червилото на Римел ме впечатли.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...